Primera trobada a l’Havana del president Juan Manuel Santos amb el màxim líder de les FARC-EP, Timoleón Jiménez, àlies Timochenko.
La Cort Suprema de Colòmbia sentencia a catorze anys de presó l’excap d’intel·ligència del DAS, María del Pilar Furtat, per les “chuzadas”, l’escàndol de les escoltes il·legals dutes a terme durant la presidència d’Álvaro Uribe. També per aquest cas va ser condemnat a vuit anys l’exsecretari general de Presidència del govern d’Uribe, Bernardo Moreno.
Colòmbia ret homenatge a les víctimes de la presa del Palacio de Justicia pel grup guerriller M-19, ocorreguda trenta anys abans. Oficialment, els fets de 1985 van deixar 94 persones mortes, desenes de ferides i onze desaparegudes. El president Juan Manuel Santos, en compliment d’una sentència dictada per la Cort Interamericana de Drets Humans, va reconèixer que l’Estat "va violar" la seva obligació de respectar els drets fonamentals durant la represa militar del Palau.
El mes de juny, la Taula va comparèixer davant el Parlament de Catalunya per presentar l’informe “Setge a les comunitats. Els impactes d’una empresa catalana, Grup TCB, a Buenaventura, Colòmbia”, juntament amb l’aleshores bisbe de Buenaventura i un representant de la Comissió de Pau del Senat colombià. L’informe va denunciar els impactes negatius que una empresa amb seu a Barcelona genera a les comunitats negres de la ciutat de Buenaventura, al departament del Valle del Cauca. La compareixença va ser complementada per les XIII Jornades Quina marca Barcelona? Inversions catalanes a l’exterior: El cas de Buenaventura, Colòmbia, en les quals van participar lideresses del Proceso de Comunidades Negras. El cas de Buenaventura impulsa el naixement del Grup català d’Empreses i Drets Humans.
L’octubre de 2015, es va organitzar un debat públic a la seu de la Taula, en el qual van participar representants dels moviments socials Marcha Patriótica, Congreso de los Pueblos i Proceso de Comunidades Negras per reflexionar des de diferents posicions sobre la pau que s’estava negociant a l’Havana.
El febrer de 2015, la diàspora colombiana, organitzada per mitjà de Colòmbia en Pau i el Foro Internacional de Víctimas, va celebrar, amb el suport de la Taula, una important trobada internacional amb representants de l’exili i la migració colombiana. Les taules de debat van incloure relats de l’experiència migratòria i propostes per a la construcció de pau, la reconciliació, la reparació i el retorn digne i amb garanties.