Font: Brigades Internacionals de Pau - Pbi

2014

Juan Manuel Santos Calderón és reelegit president de Colòmbia en segona volta de l’elecció presidencial.

Es destapa un escàndol d’escoltes il·legals a participants en les negociacions de pau. L’acusat havia estat contractat pel candidat del partit Centro Democrático, fundat per l’expresident Álvaro Uribe.

Al desembre, les FARC-EP declaren cessament unilateral al foc indefinit, en el marc de les converses de pau.

Incidència
social i política

Catalunya donar suport a les negociacions de pau i fa costat a les comunitats pageses, afrodescendents i indígenes

Durant aquest any, diversos representants d’organitzacions indígenes, afrocolombianes i pageses van realitzar diferents gires d’incidència a Catalunya, en les quals van sol·licitar al Parlament que intervingués davant el govern colombià per exigir garanties per a la vida de les persones defensores dels drets humans i, suport al procés de pau iniciat entre el govern colombià i les FARC-EP.

Com a resultat, es van aprovar dues resolucions al Parlament català, la 735/X i la 790/X, de suport a les negociacions i a les comunitats pageses, afrodescendents i indígenes.

suport
a la diàspora

Primer Foro Internacional de Víctimas i exili

Al setembre, es va presentar públicament i a més de dinou ciutats de tot el món el Foro Internacional de Víctimas (FIV), aportació des de l’exili i la migració colombiana al procés de negociació de l’Havana per a la reparació integral i el retorn digne. L’espai va néixer com una iniciativa de la ciutadania colombiana a la diàspora, amb l’objectiu d’aportar reflexions elaborades a partir del relat de persones migrades i exiliades, a la taula de negociacions de l’Havana. El FIV de Catalunya va tenir la seva primera trobada a la seu de la Taula.