font: Juan Carlos Zapata

2012

Inicia el primer cicle de negociacions a Oslo, entre el govern de Juan Manuel Santos i els líders de la guerrilla de les FARC-EP.

Entra en vigència el TLC amb els Estats Units, sota el govern de Barack Obama.

Condemnen el general retirat de la Policia Nacional Mauricio Santoyo, excap de seguretat d’Álvaro Uribe, a tretze anys de presó als Estats Units pels seus vincles amb grups paramilitars.

Incidència
social i política

Impunity, el documental que narra els processos judicials dels grups paramilitars

AAl mes de maig, a la Filmoteca de Catalunya, es va projectar el documental Impunity, un projecte cinematogràfic que reconstrueix els processos judicials en contra d’integrants de grups paramilitars desmobilitzats, en el marc de la Ley de Justicia y Paz de 2005, sota el govern d’Álvaro Uribe. La projecció va comptar amb la participació del colombià Juan José Lozano, un dels directors del documental.

Pronunciaments
públics`

El Parlament reafirma la importància del treball de la Taula

La Resolució 732/IX del Parlament, aprovada per unanimitat, va reafirmar la importància que té per a Catalunya un espai ampli, plural i de concertació permanent com la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. A més, va demanar a les institucions catalanes reafirmar el seu compromís per al suport polític i econòmic d’aquest espai, en un any complicat, en termes econòmics i de subsistència, per a la Taula.