font: Institut Català Internacional per la Pau - ICIP

2003

El governador Guillermo Gaviria, l’ex-ministre Gilberto Echeverri Mejía i vuit militars segrestats per les FARC-EP són assassinats després d’un intent de rescat per l’Exèrcit de Colòmbia.

Les Autodefensas Unidas de Colombia signen amb el govern de Colòmbia l’Acord de Santa Fe de Ralito i acorden donar inici a una etapa de negociació.

Aquell any, la Taula es presenta públicament davant la ciutadania i institucions catalanes amb la celebració de les I Jornades sobre Colòmbia.

jornades

I Jornades - La societat colombiana i la construcció de la pau

Les I Jornades sobre Colòmbia, que es van celebrar al febrer, van permetre que la societat catalana conegués la realitat colombiana i la guerra que ha devastat el país. Les taules de debat van presentar una altra perspectiva del conflicte, evitant explícitament la visió dels sectors armats, i van alçar la veu de diferents grups de la societat civil i les seves propostes per a la construcció de pau.

Les jornades s’han convertit en una cita anual per generar un espai de construcció i diàleg entre diferents actors i animar l’opinió pública catalana, agents socials, institucions i polítics, a treballar conjuntament per transformar el conflicte colombià.