font: Oriol Segon

2010

Les FARC alliberen el sergent de l’exèrcit Pablo Emilio Moncayo després de dotze anys de captivitat.

Al maig es celebren les eleccions presidencials, a les quals és escollit Juan Manuel Santos Calderón.

Colòmbia i Veneçuela reprenen relacions diplomàtiques.

Jornades

Els drets humans davant el Tractat de Lliure Comerç

En un context d’avançades negociacions del Tractat de Lliure Comerç (TLC) entre Colòmbia i la Unió Europea, es van dur a terme les VIII Jornades sobre tractats comercials. Durant tres dies del mes d’abril, es van analitzar diferents posicions sobre aquest tipus d’acords, així com la postura de diferents organitzacions socials, indígenes i sindicals. El principal debat d’aquestes últimes va girar entorn d’una postura ètica que qüestiona la negociació d’un tractat comercial amb un país acusat de violar els drets humans i amb una de les xifres més altes de sindicalistes assassinats al món.

Publicacions

Reconeixement a la Taula com a bona pràctica de la cooperació

Després de gairebé deu anys de recorregut, la Taula va dur a terme una avaluació externa de les seves actuacions amb l’objectiu de capitalitzar les experiències i millorar la qualitat de les accions desenvolupades.

Com a resultat, l’avaluació va mostrar que la Taula pot ser considerada com una bona pràctica de cooperació catalana, i que, a més, ha aconseguit situar el conflicte de Colòmbia en l’agenda de la cooperació, la solidaritat i la pau de la societat civil i de les institucions de Catalunya.